به گزارش شهرآرانیوز «آغاز طرح کنترل هپاتیت B از سال آینده» این خبری است که چندروز پیش توسط حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، اعلام شد. به گفته وی، بازه زمانی شروع این طرح از مهرماه سال آینده خواهد بود؛ اما مسئول پیشگیری و کنترل هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی مشهد با اشاره به اینکه اکنون نیز اقداماتی در حوزه هپاتیت B در کشور انجام میشود، گفت: هنوز طرح جدیدی به خراسانرضوی ابلاغ نشده است.
علی حسینپور در گفتگو با شهرآرا، هپاتیت B و C را دو نوع مهم این بیماری اعلام کرد و افزود: این دو نوع و البته بهخصوص هپاتیت B نسبت به سایر هپاتیتها شیوع بیشتری دارند. راه اصلی انتقال هپاتیت B خونی است، اما از طریق روابطجنسی نیز ممکن است به فرد دیگر منتقل شود.
وی از شروع واکسیناسیون این نوع خاص از هپاتیت از سال ۱۳۷۲ در کشور خبر داد و اظهار کرد: براساس انجام این واکسیناسیون افراد زیر سی سال نسبت به این بیماری ایمن شدهاند؛ بنابراین شیوع آن در کشور کاهش پیدا کرده است و از حدود ۳ درصد مردم کشور به کمتر از یکدرصد کاهش پیدا کرده است.
وی طرحی را که قرار است در سال آینده انجام شود، تکمیلکننده اقداماتی دانست که اکنون درخصوص این نوع خاص از بیماری هپاتیت انجام میشود و گفت: قرار است در قالب این طرح، افرادی که مبتلا به این بیماری هستند، مورد درمان و مراقبت قرار بگیرند.
حسینپور درخصوص هپاتیت C نیز بیان کرد: افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند، احتمال اینکه بیماریشان مزمن شود یا حتی به سرطان کبد مبتلا شوند، زیاد است.
پیش ازاین داروهای تزریقی برای این افراد وجود داشت که خیلی هم مؤثر نبود؛ بههمیندلیل شاید حدود ۹۰درصد کسانی که مبتلا به این بیماری میشدند، درمانشان طولانی میشد یا احتمال برگشت ویروس به بدن آنها زیاد بود.
وی ادامه داد: از هشت سال پیش داروهای ضدویروسی در دنیا کشف شده که بسیار مؤثر بوده و درمان این داروها در یک بازه زمانی سه ماهه است و بیش از ۹۰درصد ویروس را از بدن فرد خارج میکند.
مسئول پیشگیری و کنترل هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی مشهد با اشاره به آغاز شناسایی افراد مبتلا به این بیماری از سال ۱۳۹۷، گفت: از سال ۱۳۹۹ نیز سازمانهای مردمنهاد شروع به درمان موارد شناساییشده کردند. از همان سال تاکنون در خراسانرضوی به بیش از ۱۲۰۰ نفر مصرفکننده مواد تزریقی که هپاتیت داشتند، دارو ارائه شده است که کمتر از ۴ درصد این تعداد بانوان بودهاند.
حسینپور اضافه کرد: بعدازآن حدود ۹۸درصد بدن این افراد از ویروس بیماری پاک شده است. البته به این دلیل که این افراد درخصوص ابتلا به این بیماری پرخطر محسوب میشوند، خدمات کاهش آسیب و توزیع سرنگ در حاشیه شهر صورت میگیرد. وی همچنین از ارسال دارو و کیتهای تشخیص سریع شناسایی هپاتیت C در کشور از سوی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: بیمه نیز به این بیماران که نشاندار شدهاند خدمات کامل تشخیصی و درمانی ارائه میدهد. متأسفانه مشکلی که در این زمینه وجود دارد، این است که افرادی که مبتلا به این بیماری هستند، بیشترشان بیخانمان هستند و در نشاندارکردن این بیماران دچار مشکل میشویم.